ASUS Vivobook 15 OLED K513EA-OLED-L531W

 • Може да добавите 1643 точки с покупката на този продукт. Вижте повече

Кратко описание

изчерпан
Цена: 1643лв.

Основни характеристики

 • Intel Core i5-1135G7
 • Intel Iris Xe Graphics
 • от 8GB до 40GB DDR4
 • от 1TB SSD NVMe до 2TB SSD NVMe
пълни характеристики
 • Intel Core i5-1135G7 (4-ядрен, 8-нишков, до 4.20GHz, 8MB Кеш)
 • Intel Iris Xe Graphics (споделена памет)
 • 1TB SSD NVMe
 • 15.6-инчов (39.62 см.) - 1920x1080 (Full HD), OLED, гланцов
 • Wi-Fi 802.11ax, Bluetooth 5.0
 • Microsoft Windows 11 Home (64-битова)

Подобни продукти от ASUS

За повече подробности, прочети ревюто на

Потенциал и
способности

С открояващи се нюанси и клавиш Enter с цветен акцент ASUS VivoBook 15 OLED добавя настроение и динамика към ежедневната ви работа пред компютъра. VivoBook 15 OLED е оборудван с процесор Intel® Core™ i7 и най-нов модел графична карта NVIDIA GeForce и ще ви осигури мощта, която ви е нужна за да свършите всички задачи. VivoBook 15 OLED ви позволява да покажете истинските си цветове със своя ярък и зашеметяващ 15-инчов NanoEdge FHD OLED дисплей и впечатляващо аудио сертифициран от Harman Kardon. Освен това разполага с двойно хранилище, което съчетава високите скорости на обработка на данни на SSD диска с огромния капацитет на HDD диска, и така ви осигурява най-доброто от двата свята, за да ви гарантира максимална продуктивност.

ASUS OLED дисплей

5 причини да изберете лаптопите ASUS OLED

100% DCI-P3 – най-добрата в класа си цветова гама

Живописни дисплеи за прецизно творчество, илюстриране и наситено с ярки образи визуално забавление.

70% по-малко вредна синя светлина

Нивата на вредната синя светлина при OLED са по-ниски, като така този тип дисплеи осигуряват повече грижа за очите и по-качествен сън.

По-ясни изображения при всякаква яркост

Наситени цветове дори при ниски нива на яркост – изумителни всеки път.

DisplayHDR™ 600 True Black

Наситените черни нюанси ще отворят очите ви за невиждани досега детайли, скрити в тъмните сцени от филмите.

0,2 ms, най-бързото време за отговор на лаптоп

Екшън сцени без размазване както във филмите, така и в игрите и плавно превъртане на текст.

Цветове

Оптимална прецизност на цветовете от професионален клас

Лаптопите ASUS OLED възпроизвеждат изумително детайлни и реалистични изображения със 100% DCI-P3 цветова гама, подходяща дори за кино салон. Това означава, че цветовете на дисплея са по-богати и наситени – идеални за фокусиращи се върху цветовете проекти, както и за всякакво друго съдържание.

Лаптопите ASUS OLED поддържат 100% от DCI-P3 цветовата гама както при високи, така и при ниски нива на яркост, докато при LCD лаптопите цветовата гама драстично се редуцира при ниските нива на яркост. При яркост с ниво на сивото 16 G LCD лаптопите възпроизвеждат едва 11% от DCI-P3 цветовата гама, а лаптопите ASUS OLED поддържат 100% от DCI-P3 цветовата гама.

100%

DCI-P3 цветова гама

133%

sRGB цветова гама

Като на кино

стандарт на кино индустрията

валидиран дисплей

Грижа за очите

70% по-малко синя светлина за по-добро очно здраве

Известно е, че синята светлина причинява дискомфорт на очите и понижава качеството на съня. Поради естеството на специалните органични материали, осигуряващи осветяването в OLED дисплея, лаптопите ASUS OLED излъчват 70% по-малко вредна синя светлина1 и са сертифицирани от ÜV Rheinland и SGS. По-важното обаче е, че за разлика от традиционните филтри на синя светлина, промените в спектъра подсигуряват, че не е нужен компромис с точността на изобразяване на цветовете.

70%

по-малко синя светлина

сертифицирано

сертифицирано

Грижа за очите

Грижата за очите е дори още по-важна за децата

Тъй като очите на децата все още не са напълно развити (роговицата и лещата са по-прозрачни), вредната синя светлина може да проникне по-лесно в окото и потенциално да доведе до преждевременно състаряване на ретината.

По-малко синя светлина, по-добра грижа за очите

Проучване показва, че при очите на 5-годишно дете близо 60% от излъчената синя светлина преминава през ретината, докато при тези на 60-годишен възрастен – само около 20%. Благодарение на дисплеите ASUS OLED значително понижените нива на синя светлина ще подобрят грижата за детските очи

Осезаема яркост

Наситеността на цветовете на OLED е 1,6 x в сравнение с LCD

При стандартните LCD дисплеи качеството на детайлите и цветовете обикновено драстично спада, когато яркостта бъде намалена. Но лаптопите ASUS OLED са способни да визуализират фини детайли и при ниски настройки на яркостта поради високия контраст и възможността да поддържат широка цветова гама при такива обстоятелства. При изчисляването на триизмерния обем на цветовете, който добавя светлини към традиционната двуизмерна цветова гама, дисплеите ASUS OLED постигат 60% по-голям обем и предлагат по-добра цветна производителност при всякакво ниво на яркост.

1.6X

повече наситеност на цветовете в сравнение с LCD

OLED постига значително по-осезаема яркост

Лаптопите ASUS OLED могат да поддържат добра цветова репродуктивност при всяко ниво на яркост, така че спокойно можете да настроите яркостта на екрана според работната си среда и да продължавате да се наслаждавате на изумително живописни цветове. Да вземем за пример вашата всекидневна стая (която вероятно е осветена с лампа с круша от 100 lux). Нуждаете се само от яркост със 177 нита на своя OLED дисплей, за да възпроизведете изображение, което е толкова ярко, колкото би било при LCD дисплей с яркост 400 нита. При по-ниските нива на яркост, нужни на OLED дисплеите, вредните излъчвания на синя светлина са по-слаби.

Контраст

True Black: Вижте невижданото

Лаптопите ASUS OLED съвършено възпроизвеждат черните нюанси. Един пиксел на OLED е изграден от три подпиксела, всеки със самогенерирано осветяване. Full HD (1920 x 1080) дисплей има 2 073 600 пиксела и съответно 6 220 800 самоосветяващи се подпиксела. За сравнение, Full HD LCD дисплей има само няколко десетки LED подсветки. При визуализиране на черно на OLED дисплей пикселът просто се изключва, за да постигне възможно най-наситения черен нюанс. Това позволява изключително ясни и отчетливи изображения и в най-тъмните сцени. Ще се изненадате да видите колко много детайли сте пропуснали в любимите си филми!

сертифицирано

1,000,000:1

съотношение на контраста

До

600 нита

максимална яркост

0,0005 нита

True Black

Време за отговор

Най-бързото време за отговор на лаптоп за безпроблемни действия

Дисплеите ASUS OLED имат време за отговор от 0,2 ms – най-бързото при лаптоп и 50 пъти по-бързо3 от това на стандартен LCD дисплей на лаптоп. Всъщност времето за отговор на повечето LCD дисплеи на лаптоп е между 10 и 25 ms. Тази скорост гарантира плавни екшън сцени, по-малко забавяне по време на игра, фини детайли и превъртане на текст без размазване.

0.2 ms

свръхбързо време за отговор

50X

по-бързо време за отговор

Цветове

Изразете истинската си същност

VivoBook 15 OLED с корпус с метален капак цели да прекрачи границите и да превземе нови територии – дръзката му визия го доказва. Имате избор между безкомпромисен черен нюанс Indie Black, футуристичен сребърен нюанс Transparent Silver, а за най-дръзките – смел златен нюанс Hearty Gold.

Дизайн

Усмихнете се в слънчево жълто на света

Доброто настроение се запазва и под капака, където клавишът Enter с цветен акцент събира погледите на всички.

Производителност

Осигурете заряд за продуктивността си

VivoBook 15 OLED, захранван от най-новото поколение процесори Intel Core i7 с до 40 GB памет и най-нов модел графична карта NVIDIA GeForce, предлага производителността, която ви е нужна, за да се справите с която и да е задача.

Windows 10 Pro

До

Core i7

Intel CPU

До

MX350

NVIDIA GPU

До

40 GB

RAM

До

Wi-Fi 6

двулентова 802.11ax връзка

Технология за интелигентна производителност на ASUS (AIPT)

Оптимално стимулиране на производителността – до 40%!

Технологията за интелигентна производителност на ASUS (ASUS Intelligent Performance Technology (AIPT)) е свръхефективен термален дизайн и решение за пестене на енергия. Тя използва ексклузивни алгоритми на ASUS заедно с 5 – 9 интелигентни сензора, аеродинамичен дизайн на вентилаторите IceBlades и 65-ватово захранване, за да увеличи по интелигентен начин производителността на процесора, да подобри стабилността му и същевременно да запази целодневния капацитет на батерията, тихата работа и по-ниската температура на лаптопа. Благодарение на технологията за интелигентна производителност на ASUS лаптопът ви може да поддържа състояние на висока производителност колкото време ви е нужно.

До

40%

по-добра производителност на процесора

целодневен живот на батерията

дизайн за ефективно охлаждане

Постига максимална производителност и оптимални температурни параметри за тежките работни процеси

Интелигентно оптимизира производителността, температурата и консумацията на енергия за ежедневните задачи

Тиха работа при по-ниска температура и пестене на енергия

Открийте нови възможности

Чрез технологията за интелигентна производителност на ASUS и режима за производителност вашият лаптоп ASUS с 11-то поколение процесор Intel® може да постигне подобрение до 40% в сравнение със стандартните параметри5,6,7 на производителността. Дори при стандартния балансиран режим може да се отчете подобрение от до 30%!

Вижте невероятното подобрение в производителността!

Ето колко много може да подобри производителността на някои често използвани приложения режимът за производителност – ще можете да свършите работата си още по-бързо!

Как да активирате подобрението на производителността от 40%

Технологията за интелигентна производителност на ASUS разполага с тих режим, балансиран режим и режим за производителност. Лесно можете да превключвате между режимите, като натиснете клавишната комбинация Fn + F. Може да се променя и от софтуера MyASUS, като изберете раздела за хардуерни настройки (Hardware Settings), а след това – раздела за режимите на технологията за интелигентна производителност (ASUS Intelligent Performance Technology Modes).

Fn+F

клавишна комбинация

Технология за интелигентна производителност на ASUS (AIPT)

Аеродинамични вентилатори IceBlades за ускорено охлаждане

Всеки модел от новата серия лаптопи VivoBook осигурява изумително разсейване на топлината благодарение на подобрената термотръба с дебелина 8 мм и новия вентилатор IceBlades, който ускорява преноса на топлината. Вентилаторът IceBlades с 87 пера и роторът са изработени от LCP – полимер, който позволява да бъдат по-леки и по-тънки от обикновените вентилатори. Всяко перо на вентилатора IceBlades е с аеродинамичен дизайн с триизмерна крива, което му позволява да подобри въздушния поток и да работи по-тихо. Освен това вентилаторът IceBlades има хидродинамичен лагер, който осезаемо намалява вибрациите и шума в сравнение с обикновените вентилатори.

До

0.2 mm

тънко перо

До

87

пера

 

3D крива

на аеродинамичните пера

 

3-фазно

завъртане на мотора

 

30% +

по-голям въздушен поток

 

10%

по-малко шум

NanoEdge дисплей

По-добър изглед с NanoEdge

NanoEdge дисплеят с тънка рамка осигурява широкоъгълно и завладяващо зрително преживяване благодарение на това, че по-голям екран е побран в по-малка рамка. Full HD дисплеят осигурява широки зрителни ъгли и изключителна цветова визуализация за ярки и живи картини.

15.6”

FHD дисплей

85%

съотношение екран/корпус

178°

широк зрителен ъгъл

Лекота

Ваш спътник навсякъде

С VivoBook 15 OLED можете да сте продуктивни и да се забавлявате навсякъде. С общо тегло от едва 1,7 кг и свръхтънък профил VivoBook 15 OLED лесно се побира в чантата ви и може да е с вас, където и да отидете.

17.9 mm

тънък

1.7 kg

лек

Двойно хранилище

По-голямо хранилище, по-бързи скорости

VivoBook 15 OLED разполага с два диска за съхранение, за да се възползвате от мигновена обработка на данни и голям капацитет за запазването им. SSD дискът предлага свръхбърз отговор на команди и високоскоростно зареждане на приложения, а HDD дискът може да бъде използван за съхраняването на голям обем данни, като например колекции от филми, музика и снимки. Насладете се на най-доброто от двата свята с производителността на SSD и капацитета на HDD.

До

1TB + 1TB

PCIe® SSD + HDD

Клавиатура

Точно както ви харесва

Пълноразмерната клавиатура с подсветка на VivoBook 15 OLED е идеална за работа в слабо осветена среда. Тя е с еднокомпонентна конструкция, 1,4-милиметрово потъване на клавишите при натискане и гарантиран комфорт при писане.

1.4 mm

потъване на клавишите

клавиатура с подсветка

Свързаност

Възможности за свързване

VivoBook 15 OLED е снабден с USB 3.2 Gen 1 Type-C™ порт, чийто дизайн позволява лесно свързване на устройства, защото, както и да включите кабела, е правилно. Също така разполага и с USB 3.2 Gen 1 и USB 2.0 портове, HDMI изход и четец на microSD карти, за да можете лесно да закачате цялата нужна периферия, дисплеи и проектори.

HDMI

USB 3.2 Gen 1

USB-C® 3.2 Gen 1

Четец на microSD карти

USB 2.0

Link to MyASUS

Опростете света си

Link to MyASUS е удобен инструмент, който е част от приложението MyASUS. Той безпроблемно интегрира компютъра ви ASUS с мобилните ви устройства, подобрява производителността и подпомага извършването на много задачи наведнъж. Открийте как Link to MyASUS може значително да улесни живота ви!

 • В сравнение със стандартни LCD дисплеи на пазара с излъчване на синя светлина с дължина на вълната 415 – 455 nm.
 • Вижте: Blue Light Hazard
 • Сравнено със стандартен LCD панел на лаптоп. Времето за отговор на стандартен LCD дисплей е 10 ms.
 • Данните за теоретичната производителност на Wi-Fi 6 са предоставени от Intel. Действителната производителност може да се различава въз основа на реалните обстоятелства.
 • Увеличението на производителността с 40% е в сравнение с оценката за множество ядра от платформата Cinebench R20 на 11-тото поколение процесори при TDP, фиксирано на 15 W. Данните са от вътрешните лаборатории на ASUS.
 • Резултатът от теста може да се различава в зависимост от конфигурацията.
 • За да активирате режима за производителност и да постигнете възможно най-добра производителност, свържете лаптопа към електрическата мрежа, в системата Windows задайте ASUS Recommended Mode като настройка на захранването и след това изберете Performance Mode (Режим за производителност) в софтуера MyASUS (или го включете чрез клавишната комбинация Fn + F).
 • Резултат от тест X513/K513 с използване на локално видео възпроизвеждане в продължение на 8,5 часа.
 • Резултатите са сравнени с 10-тото поколение процесори при TDP, фиксирано на 15 W. Данните са от вътрешните лаборатории на ASUS.
 • Съотношението екран/корпус е изчислено спрямо видимата част от корпуса, когато лаптопът е отворен под ъгъл 90°, и активната част на дисплея.
 • Панелът с широк зрителен ъгъл се предлага като опция.
 • Теглото на продукта може да варира в зависимост от конфигурацията.
 • Клавиатурата с подсветка и сензорът за пръстов отпечатък се предлагат като опции.

Характеристики

Вид лаптоп Ultrabook
Подходящ за Бизнес и образование
Цвят Сребрист
Серия Vivobook 15 OLED K513
Процесор Intel Core i5-1135G7 (4-ядрен, 8-нишков, до 4.20GHz, 8MB Кеш)
Оперативна памет
Видео карта Intel Iris Xe Graphics (споделена памет)
Памет
Екран
Оптично устройство
Usb type-c 1x USB Type-C
Usb type-a 1x USB 3.0, 2x USB 2.0
Hdmi HDMI 1.4
Свързаност Wi-Fi 802.11ax, Bluetooth 5.0
Батерия 3-клетъчна
Тегло 1.80 кг.
Операционна система Microsoft Windows 11 Home (64-битова)
Антивирусна
Usb хъб
Гаранция
Защита при Счупване и Намокряне
Офис програма
Четец за карти памет Да
Жак за микрофон/слушалки Да
LAN порт Не
4G/5G модул Не
Kensington lock Не
Четец за пръстови отпечатъци Не
Подсветка на клавиатурата Да

Оторизирани сервизи

Списък с оторизирани фирми, които сервизират този модел. При проблем може да се обърнете към тях.